Sistem Dosyalarına Erişim by Reis-i Eagles™
Sistem dosyalarına erişim'in 6-7 farklı yolu mevcut. Anlattığım bu yöntemler en kolay ve en pratik olanları.
Uyguladığınız adımlar sonunda, tekrardan herhangi 1 işlem dizisini takip etmeden, sadece cihazınızdan sistem dosyalarına erişmek Aç/Kapat şeklinde olacak.
Normalde HelloCarbide yöntemiyle de sistem dosyalarına erişim sağlanılıyor ancak pratik değil. Ancak SecMan veya ROMPatcher uygulamaları bunu Aç/Kapat haline çeviriyor. Üstelik HelloCarbide'nin aksine erişim sağladığınızda da istediğiniz programı açabilirsiniz.
Anlatım sırasında 1 kereliğine imzasız uygulama yüklemek için HelloCarbide yöntemini kullanacağız.
Adım-1: Gerenkli Dosyalar
1-) SecMan veya RomPatcher Uygulaması
1-) İmzasız Uygulama Yükleme Dosyaları
Dosyaları indirmek için BURAYA tıklayınız.
Adım-2: Yapılacak İşlemler:
1-) HelloCarbide uygulamasını cihazınıza kurun.
2-) Dosya yöneticinizi açın ve arka plana atın, kapatmayın.
(Tavsiye uygulama: X-plore)
4-) Menü tuşuna basıp uygulamalardan HelloCarbide uygulamasını açın. Seçenek-Menu1 deyin ve karşınıza çıkacak tüm sorulara yes deyin. (Kimisine 1 soru soruyor kimisine 1den fazla soruyor.) Artık sistem dosyalarına erişim açık.
5-) Tekrar dosya yöneticinize (X-plore'a) geçiş yaparak işletim sisteminize uygun installserver.exe dosyasını C:/sys/bin dizininin içine atın. (Dosyanın doğru dizinde olması çok önemli.)
En son olarak cihazınızı yeniden başlatın. Cihazınızı yeniden başlatana dek hiç1 uygulamayı açamazsınız.
Önemli Not: sys klasörünü görebilmeniz için gizli ve sistem dosyalarını göster ayarının açık olması gerenkmektedir. (Araçlar-Ayarlar | 0 tuşu X-Plore için kısayoldur.)
6-) İndirdiğiniz gerenkli dosyalardan SecMan veya ROMPatcher uygulamalarından 1ini kurun. (Ben SecMan kullanıyorum. 2 programda aynı. Pek fark yok. İkisini de kurabilirsiniz.)
a-) SecMan Uygulaması Komutları:
Seçenek-Turn Plat. Security OFF: Tıkladığınızda sistem klasörlerine erişimi açar. ("Capabilities activated" yazısı belirir.)
Seçenek-Turn Plat. Security ON: Tıkladığınızda sistem klasörlerine erişimi kapatır. ("Capabilities activated" yazısı silinir.)
Seçenek-Install root certificate: RootSiGN ile imzalanmış uygulamaları yüklemenizi sağlar.
Seçenek-Uninstall SecMan: Uygulamayı cihazınızdan kaldırır.
Seçenek-Restore default: Ayarları sıfırlar.
b-) ROMPatcher Uygulaması Komutları:
Seçenek-Disable caps: Tıkladığınızda sistem klasörlerine erişimi açar.
Seçenek-Enable caps: Tıkladığınızda sistem klasörlerine erişimi kapatır.
Herhangi ek 1 işlem yapmadan, sadece cihazınızdan SecMan ve ROMPatcher uygulamaları ile sistem dosyalarına erişmek artık Aç/Kapat şeklinde.
Erişim sağlamak istediğiniz zaman tek yapmanız gereken Seçenekler'den Turn Plat. Security OFF veya Seçenekler'den Disable caps demek.
Önemli Not: Seçenek-Turn Plat. Security OFF veya Seçenek-Disable caps deyip uygulamayı kapatsanızda yine erişim sağlarsınız.
Kısaca siz kapat demeden kapanmaz, siz aç demedikçe de açılmaz.
İstediğiniz zaman tekrar kapatıp tekrar açabilirsiniz.
Sadece cihazı kapatıp-açtığınızda erişim kapanır - ki erişimi geri açmak 2sn...
Ayrıca ROMPatcher ile erişimi açıp, programı kapatıp ve sonra SecMan'i açtığınızda hackli olduğunu belirten "Capabilities activated" yazısını okursunuz.
Yani programların çalışma tipleri aynı, fark yok.
©2004-2009 Reis-i Eagles™ - Her hakkı gizli saklıdır. İzinsiz çalıp-çırpmak ayıptır, günahtır. Lütfen izinsiz kopyalamayınız.