Reis-i Eagles™ Destek Sitesi v2

Sitenin geliştirilmesi için öneriler, istekler ve şikayetler...

Reis-i Eagles™ Destek Sitesi v2

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 21 Şub 2010, 23:18

Değerli üyeler,

Reis-i Eagles™ Destek Sitesi'nin v2 hazırlıklarına başlamış bulunuyorum. v1'den bu yana 1 çok eklenti yüklendi/kaldırıldı. SQL'de gereksiz tablolar oluştu. Tüm sistemi yeniden kodlayıp en güncel sürümlerle, en kullanışlı eklentilerle kullanıma sunmayı düşünüyorum.

Siteyi sizler kullanacaksınız, sizlerin fikirleri önemli. (Kabulüm dahilinde. :icon_smile_big: ) Tüm forum sistemini bile değiştirebilirim ancak dil sorunu olacak.

-Invasion Power Board'a geçebilirim. Ancak dil desteği olmayacak. Eng dilinde kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Ya da tüm sistemi TR'ye çevirecem.
-vBulletin v3.8.4 kullanabilirim ancak o sürüm eski. Halihazırda v4.02 var. Bunun da TR dil dosyası henüz oturmuş değil.

Ya da yine açık kaynak kodlu phpBB3( :You_Rock_Emoticon: ) ile devam edip en güzel eklentilerle şenlendirecem.

Şimdi sizden istediğim şu;
- Eng dilinde vBulletin ya da IPB mi? Yoksa TR dilinde phpBB mi?
- Kullanışlı bulduğunuz eklentiler? (halihazırda sitede bulunanlar dışında başka sitelerde kullanışlı bulduğunuz özellikler)

Konu dışına çıkmadan sadece bu 2 önemli noktaya değinirseniz sevirim. :ok:

Saygılarımla,
Reis-i Eagles™
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi

Ad: Abdülhadi
Soyad: Çelenlioğlu
Kullandığı cihaz: Nokia N82
Firmware: v35.0.002
Hack: Evet

Re: Reis-i Eagles™ Destek Sitesi v2

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 21 Şub 2010, 23:34

Mesela ben kendi fikrimi yazayım;

Konuların başında "prefix" (önek) olacak. Uygulamalar (1 ihtimal) tek 1 çatı altında toplanıp başlık önlerinde [S60v3] ya da [S60v5] olacak. Her 2 öneki kullanmak da mümkün olabilecek.

Sonra Symbian Destek bölümündeki önekler [Çözülmedi] , [Destek] ve [Çözüldü] şeklinde olacak.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen liborta » 21 Şub 2010, 23:35

Reis, vBulletin iyi olurdu fakat lisans ücreti mevzuu var.
phpbb işimizi görür, binlerce güzel eklentiler var.
Fakat phpbb'den devam edeceksek daha iyi bir search engine gerekli ve uğraşıp iyi şekilde optimize etmek gerek ihtiyaçlara göre. :ok:

+

Reis, [Çözüldü] önekini taşıyan konular otomatik olarak başka bir panoya taşınsa ve problemin [Çözüldü]ğüne karar verme yetkisi senin dışında konuyu açan kişide de olsa güzel olur :ok:

+

Konu başlıklarına konudaki ilk mesajın önizlemesi eklense mouseover şeklinde :ok:

+

Donanım bölümü kesinlikle açılmalı Reis :evillol:
En son liborta tarafından 22 Şub 2010, 13:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
liborta
RE Destek Sitesi Özel Üye

Ad: Onur
Soyad: liborta@ovi.com
Kullandığı cihaz: E90 | N95 8GB | N2
Firmware: v400.34.93 | v35.0.001

Mesajgönderen by_yup » 22 Şub 2010, 00:13

reis ben kendi fkrimi soyleyecek olursam icerik türkce olmalı ve kullanıslı bir site olmasından yanayım. birde site icerisinde bizlerinde paylasabilecegi konu baslıkları acılmalı diye düsünüyorum bildigimiz arastırdıgımız bir cok prg var ama degisik konu balsıkları altında bunları paylasamıyoruz.siteye maddi olarak elimden gelen yardımda bulunabilirim bilginize.
Kullanıcı avatarı
by_yup
Üye

Kullandığı cihaz: N95
Firmware: 31.0.017

Mesajgönderen by_yup » 22 Şub 2010, 01:08

birde aklıma su geldi mesela paylasımda bulunan uyelerin paylasımlarını desteklemek amacı ve uyenin seviyesini sunan bir eklenti getirilebilir. level veya rap puanı gibi.ayrıca site icinde yonetici konumunda arkadaslarda bulundurulmalı diye düsünüyorum site biraz daha genisletilmeli zaten buna paralel olarak site icinde uye sayısıda artacaktır diye düsünüyorum :ok:
Kullanıcı avatarı
by_yup
Üye

Kullandığı cihaz: N95
Firmware: 31.0.017

Mesajgönderen LifeGame » 22 Şub 2010, 08:26

Öneriler:
1- RAP PUAN UYGULAMASI
Bence önemsiz bir hadise ama bazı arkadaşlar buna gerçekten önem veriyor. Fakar RAP verek kişi Super Administrator olmalı. Bu sayede ilgili üyeleri araştırmaya ve sorun çözümleri yaratmaya yönlendirebilirsiniz.

2- UYGULAMALARI BAŞLIKLAR ALTINDA TOPLAMA.
Uygulamaları versiyonlara göre değilde önce genel başlıklara ve genel başlıklar altında özel başlıklara ayırmak bilgiye daha kısa sürede ulaşmayı sağlar diye düşünüyorum. Örneğin Makro başlık GPS Programları ise Mikro başlıkta S60 3rd Pre - FP1-S60 3rd FP1 - S60 3rd FP2 yer alacak şeklinde olabilir.

3- BAŞLIKLAR VEYA KONULARA İLİŞKİN YÖNETİCİLER.
Reis sen 10 kollu bir adam değilsin :) Süreç içerisinde "evet bu adam bu konuya hakim" dediğin kişileri ilgili konularda konu başlığında Yönetici Kişi olarak ataman mantıklı olur diye düşünüyorum. Bu sayede üzerindeki iş yükü azalacak ve önem derecesi yüksek yada yeni konu-bölümlerde araştırma yapmaya vaktin olacak.

4- PROGRAM KURULUM VE ANLATIMLARINDA RESİM KULLANMAK.
Armut piş ağzıma düş mantığındaki kullanıcıların en basit şeyleri bile araştırmadan sorma huyları bazen insanı çileden çıkarabiliyor. Bu nedenle anlatımlar ne kadar detaylı ve açıklamalı olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum.

Şimdilik beden bu kadar .. Hepinize kolay gelsin arkadaşlar...
Kullanıcı avatarı
LifeGame
Üye

Ad: Uğur
Kullandığı cihaz: N79
Firmware: 32.001

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 22 Şub 2010, 09:52

1-) Mesaj sayısı ve rep sistemlerine daima karşı olmuşumdur. Mesela avatar altında şuan mesaj sayısı falan yok. Gerek de yok. Yani planlarım arasında bu 2si yok. Teşekkür butonu koyabilir ama.

2-) Planım "Uygulamalar" diye ana bölüm yapmak. Akabinde yukarıda bahsettiğim gibi öneklerle sınıflara ayırmak. OS9.1,2,3'te bütün uygulamalar ortak %95 neredeyse. Ondan 1 program için S60 3rd Pre - FP1-S60 3rd FP1 - S60 3rd FP2 diye 3 başlık açıp onları kontrol etmek zor olur.
Uygulamalar diye kategori olacak. İçinde GPS, Sistem, ofis, müzik çalar & medya oynatıcısı tarzı bilinen kategorizasyonlar olacak. içinde de önekli başlıklar olacak.

3-) Dediğin gibi sürece bağlı olarak ilgili bölümlere yetkili atayabilirim.

4-) Şuan zaten detaylı anlatılması gerekenler tarafımdan en detaylı şekliyle anlatılıyor. Okumak önemli. :icon_smile:
Diğer uygulamalara da açıklama eklemeye başladım. :icon_smile_wink:

Tavsiyeler için teşekkürler.

---

@by_yup: bu sitenin belli kesimler tarafından tutulmasının sebebi düzenli oluşuydu. blog tipinde idi çünkü. yeni sistemde konu açma izni versem de belli konularda onaylı konu açma olayı olabilir. :ok:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen LifeGame » 22 Şub 2010, 10:34

Evet.. Emin olki rap uygulaması konusunda aynı düşüncedeyiz.. Ve hatta bazı forumlarda teşekkür et butonuna tıklamadan link görünmüyo gibi uygulamalar var ve bu beni gerçekten çileden çıkartıyor. Teşekkürün zorları olurmu yaw :)
Başlıklar konusundaki ayrıma gleince. Gene geriye dönük deneyimlerime dayanarak bunu dile getirmiştir. Bir program koyup açıklamasınıda yapıyosun ve akabinde gelen ilk soru bu Nokia E71 e de olurmu? İşte bu gibi soru ve sorunlara mahal vermemek için öyle bir teklifte bulunmuştum sadece.
Aslına bakarsan en mantıklısı ne biliyormusun. Sitenin arayüzünü oluşturmak. Zaten içerik süreç içerisinde kullanıcılar ve talepler doğrultusunda kendiliğinden şekillecek gibime geliyor. :) Daha önce ne forum kurdum nede yöneticilik yaptım. :D yani sadece bir kullanıcıyım. Dediklerimi fazla kayle almasanız iyi olur hehehhehe

Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
LifeGame
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 22 Şub 2010, 11:22

estağfirullah :icon_smile: kullanacak olanlar sizlersiniz. ona göre en iyiyi kendi çapımda ayarlamaya çalışıyorum.

E71'e uyar mı sorusu güzel 1 soru cidden. O yüzden vereceğim her uygulamada uyumlu olan cihazlar; FP1, FP2 Nserisi ve E serisi ya da uyumlu olMAyan cihazlar: E72,E61 vs yazacağım.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen LifeGame » 22 Şub 2010, 11:42

:) Bu genel bir sorun. Hem paylaşımcı hemde kullanıcı için.
Şimdi bu konu ile tamamen alakasız olacak ama ben kendim için bir çalışma yapacam fakat sanırım bu çalışma tüm GPS kullanıcıları için bulunmaz bir argüman olacak. Bu konuda senden yarsım isteyeceğim tabikide :) bu işin kompedanı olmuşsun çünki. Yapacağım çalışma hakında biraz açıklama yapayım sana.
Dediğim gibi konu GPS programları. Bir exell formunda yapacam ben bu çalışmayı. Yatay sütunlarda program isimleri, dikey sütunlarda ise program özellikleri. Örneğin:

..........................................GARMİN OVI ROUTE66 ..... Vb...
KULLANDIĞI HARİTA
POI DESTEĞİ
KONUMLAMA ÖZELLİĞİ
.
.
.
.
vb..

Bu çalışma sayesinde şu soruların önüne geçeceğiz:
1- Acaba hangi program daha detaylı ?
2- Acaba hangi program haritası daha güncel?
3- Acaba hangi program nasıl kurulur?
4- Acaba hangi programın arayüzü daha kaliteli?

Tabikide bazı soruların cevabı göreceli olacaktır. Ama kişiler cevabın açıklamasını okuyarak kendi cevaplarını da verebilecekler... Böyle bir çalışmaya destek verirmisin ?
Kullanıcı avatarı
LifeGame
Üye

Mesajgönderen teoman » 22 Şub 2010, 22:32

sayın hocam,
bence sitenin ingilizce olmasında sorun yok, bazı konuları dilden dolayı tam olarak yerine getiremeyenler senin belirleyecegin yada o anda bos olan uyeler yardımcı olabilir. birde sitenin admini ve sahibi olarak islerini hafifletecek bazı kişileri secip biraz gorev dagılımı yapabilirsin - yetki dağılımı degil - ve bence en önemlisi konuların bazılarına cevap yada kullanıcılara özellikle sana mesaj atamıyoruz. belki konuları ilk olarak S60v3 S60v5 olarak ayırıp san onun altında toparlanır sanırım.
Kullanıcı avatarı
teoman
Üye

Ad: teoman
Soyad: sarac
Kullandığı cihaz: N 95 8 GB
Firmware: 35.0.001

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 24 Şub 2010, 22:25

Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen liborta » 24 Şub 2010, 22:33

Logo çok şeker olmuş be :evillol:

Bu arada Reis, neden logoda trademark ibaresi var? Yoksa bu ismi tescillettin mi? :nihehe:

+

Acaba artık şu bebek mavisi temayı da değiştirir miyiz? :icon_smile_wink:

+

Reis şuna bir bakabilir misin?
Kullanıcı avatarı
liborta
RE Destek Sitesi Özel Üye

Ad: Onur
Soyad: liborta@ovi.com
Kullandığı cihaz: E90 | N95 8GB | N2
Firmware: v400.34.93 | v35.0.001

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 24 Şub 2010, 23:09

onu da hallederim 1 ara. :ok:

tema farklı zaten daha koyumsu gibi ama açık baya güzel. siyah falan gitmice için yine mavi tonlu ama güzel 1şey yapmaya çalışıyorum.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen kadir07can » 25 Şub 2010, 16:05

kesinlikle Eng dilinde vBulletin zaten 2 tane İngilizce buton olacak sorun olmaz
kadir07can
Üye

Kullandığı cihaz: n79
Firmware: 32

Mesajgönderen zoey » 27 Şub 2010, 02:34

Eğer bir mahsuru olmazsa ben de sitenizden yaralanan biri olarak görüş belirtmek isterim.Bugüne kadar takıldığım noktaları araştırırken birçok siteye bakma imkanım oldu.Hepsi de birbirine benziyordu.Çünkü gelişi güzel herkes tarafından eklenen bilgilerin yoğunluğu,artık kirlilik yaratmaya başlamıştı.Hatta paylaşılan bilginin sahipsiz bırakılmasıyla sorular sorunlar,cevapsız çözümsüz bile kalıyordu.Malum konunun ehli değil de meraklısı olabilir.Yazılım ve donanımdan anlamayan bir insan da kulanım kolaylığı sağlayabilecek yenilikleri takip etmek isteyebilir.Buna hazıra konmadan öte öğrenme isteği diyebiliriz.Değişim güzel ama karar olması bence uygun.Sizi de bölecek yetişemeyecek hale getirme ihtimalini de düşünün lütfen.En güzel yanınız birikiminizi hızlı yanıt ile her seviyeye göre anlatmanız.Özetle bu sade halinizle bile fark yaratıyorsunuz.Bence köklü değişimlerden çok ufak tefek değişikliklerle daha kullanışlı hale gelebilirsiniz.Liborta ve Reis-i Eagles'in önerilerine katılıyorum.
Kullanıcı avatarı
zoey
Üye

Kullandığı cihaz: Nokia E71
Firmware: 500.21.009

Mesajgönderen delta1GrapichMachine » 08 Mar 2010, 20:08

@Reis-i Eagles™
Hocam sitenin tasarımını üstlenebilirim.Ama tabiki emeğim için gönlünden ne koparsa 3-5 bişey atarsın artık.Onu sana bırakıyorum. Gücünün yettiği gönlünün verdiği kadarı ile.Gönül ister bedava yapalım ama sonuçta emek+zaman işi :).Bunu bedavada yaptırabilirsin belki başka birine ... ama ne kadar emek harcar orası tartışılır.Neyse lafı uzatmadan önerimi yaptım ; kararı sana kalmış :).
Kullanıcı avatarı
delta1GrapichMachine
Üye

Ad: Kaan
Kullandığı cihaz: 5800 XpressMusic
Firmware: V40
Hack: Hayır

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 08 Mar 2010, 20:21

tasarım bu oldu zaten. eklentileri hep bu tema üzerine kurduğum için artık geçişde pek mümkün değil. :captain:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen delta1GrapichMachine » 08 Mar 2010, 20:25

kısmet nasip :)
Kullanıcı avatarı
delta1GrapichMachine
Üye

Mesajgönderen delta1GrapichMachine » 08 Mar 2010, 21:18

Reis logo olarak birde bunu denermisin

Resim
Kullanıcı avatarı
delta1GrapichMachine
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 08 Mar 2010, 21:29

logoyu bilerek öyle yaptım uzun zamandır o tonlamada tanınırım zaten. :evillol: sitenin önceki halini biliyormuydun bilmiyorum. buna benzer 1şeydi. daha odun idi. :icon_smile_big:

Bu tonda olması site içindeki diğer kırmızılarla da güzel gidiyor kanımca.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen selocanturk » 08 Nis 2010, 18:10

konuyla alakalı değil ama v2 sürümde mod yada adminlik alımları yapıcakmısın :alala:
selocanturk
Üye

Ad: Selimm
Kullandığı cihaz: Nokia N79

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 10 Nis 2010, 14:27

hayır :icon_smile:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles