5800 garmin esn kilit harita sorunu

Soru veya sorunlarınızı bu bölümden sorabilirsiniz.

5800 garmin esn kilit harita sorunu

Mesajgönderen yuzarsif » 13 Mar 2010, 17:44

arkadaslar sorularımla cok rahatsız ettiğni cok sıkıcı oldugumu biliyorum özür dilerim şimdiden benim bir sorunum var oda sudur

5800 nokia kullanıyorum garmini yükledim butun ayarları hebsibi yaptım fakat söyle birsey diyor bana

birim numarası 3347699202 kullanılarak haritalar acılamıyor diyor

ve ben ise su kısımlara kadar gidiyorum

ayarlara > hakkında > esn kilidini ac 3347699202 diyor

ve bu durumda ben hicbirsey yapamıyorum ayrıca haritalarıda göstermiyor no maps diyor bu nasıl iş anlayamadım ya lütfen biri bana yardımcı olabilirmi lütfen güzel insanlar yardımcı olun bana :(
En son yuzarsif tarafından 13 Mar 2010, 17:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
yuzarsif
Üye

Ad: yusuf
Kullandığı cihaz: nokia 5800 xm
Firmware: v40
Hack: Hayır

Re: 5800 garmin esn kilit harita sorunu

Mesajgönderen yuzarsif » 13 Mar 2010, 17:48

bu arada birde diyorki bana

kilitli bir harita yuklediniz

bunu satın almak icin satın al ve kullan dügmesini seciniz tek yapmanız gereken urun kodunu girmek diye yazıyor ama ben devam et diyorum bu seferde haritaları göstermiyor ve no maps diyor :S
yuzarsif
Üye

Ad: yusuf
Kullandığı cihaz: nokia 5800 xm
Firmware: v40

Mesajgönderen elano68 » 13 Mar 2010, 19:09

ilaçlama işlemleri olmamıştır kurulumu harfiyen uygula,bide metin belgesine ilaçlama yazıyorsunya onu kaydederken metin belgesi seçili olmucak tüm dosyalar seçenegi seçili olcak
Kullanıcı avatarı
elano68
Üye

Ad: ömer
Kullandığı cihaz: n95 8gb
Firmware: 35.0.01
Hack: Evet

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 14 Mar 2010, 06:19

yuzarsif yazdı:bu arada birde diyorki bana

kilitli bir harita yuklediniz

bunu satın almak icin satın al ve kullan dügmesini seciniz tek yapmanız gereken urun kodunu girmek diye yazıyor ama ben devam et diyorum bu seferde haritaları göstermiyor ve no maps diyor :S

unl dosyanız hatalı. sonu txt olmuş olabilir ya da kodları tesr yapıştırmış olabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi

Ad: Abdülhadi
Soyad: Çelenlioğlu
Kullandığı cihaz: Nokia N82
Firmware: v35.0.002

Mesajgönderen faruk2007 » 16 Mar 2010, 11:17

sayin reis,
ben sizin siteden ve senin on gordugun ve yazdigin sekilde harutami ve programimi yukledim. turkiyede cok iyi kullandim.
sunanda 1 haftadir malezyadayim ve burayida bilmedigim icin hep yanlis yerlere gidiyorum. N95 8gb telefonuma buradan

http://mapcenter.cgpsmapper.com/
http://www.cemsforum.com/threads/19-Gar ... 0-NT-v3-NT
http://www.cemsforum.com/threads/19-Gar ... dd40a8d0f3
http://www.seturkey.com/baglanti-progra ... emler.html

malezya ve kuala lumpur haritalarini bilgisayarima indirdim. ve senin bahsettigin gibi haritanin ismini gmapsup2 ve dosyasinida gmapsupp.unl olarak kaydettikten sonra Garmin klasörünün içine kaydettim. ve ayni sorun ''birim numarası 2339267968 kullanılarak haritalar acılamıyor '' ve ''kilitli bir harita yuklediniz bunu satın almak icin satın al ve kullan dügmesini.....'' diyor.
hic bir yanlislik yapmadim eminin ama mantigima yatmayan Custom Mapset'i seçtikten sonra MapID Code'a ne yazmaliyim. ben 230 yazdim. neden derseniz 3 gundur aramama ragmen maleyanin map ID sinin bulamadim. bir form sitesinde 230 yazdiklari icin yazdim ama sanirim bu yuzden boyle bir problem basima geldi. Garmin_Map_ID_Finder diye bir programda bulamiyor. siz bulursaniz ve ya bana acil yardimci olursaniz cok makbule gecersiniz. gurbette kaybolmak kotu birseymis/ umarim beni anlar ivedilikle cevabinizi beklerim.
Saygilar/iyi calismalar..

Adım-3: gmapsupp.unl Düzenlemesi:
1-) ilac.rar dosyası içerisindeki IMEI Converter'ı çalıştırın. IMEI'nizi gerenkli yere yazın ve Generate diyerek kodu alın.
2-) Bu sefer ilac.rar dosyası içerisindeki Garmin İleç.exe'yi çalıştırın. Aldığınız kodu Unit ID yerine yazın.
3-) Select Map Product bölümünden Custom Mapset'i seçin. MapID Code'a 848 yazın. Bu sefer 2. (alttaki)Generate butonuna basarak kodu alın ve kopyalayın (CTRL+C).
4-) Yeni 1 Not Defteri açın ve yeni aldığınız uzun yapıştırın (CTRL+V). Farklı kaydet deyip, dosya ismini gmapsupp.unl olarak Garmin klasörünün içine kaydedin. (Uzantı .txt olMAsın, kaydederken alttan Tüm dosyalar'ı seçin.)
faruk2007
Üye

Kullandığı cihaz: Nokai N95
Firmware: V 20.0.016

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 16 Mar 2010, 13:22

öncelikle unl isim düzenlemesi img'ninkiyle aynı olmalı:

gmapsupp.img & gmapsupp.unl
gmaspsup2.img & gmapsup2.unl

indirdiğiniz haritanın ismini verin map id'sini bulmaya çalışayım.

halihazırda verdiğiniz linklerde mapid'de yazıyor.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen faruk2007 » 16 Mar 2010, 13:47

gmapsupp.img & gmapsupp.unl
gmaspsup2.img & gmapsup2.unl (isimler farkli. yukarida anlattiginizla uyusmuyor)

sanirim yanlis yazdiniz. birbirini tutmuyor. ayrica benim anlatigimda yanlis varmi farkettiginiz. asagidada indirdigim haritalarin sitelerini veriyorum.

1-) http://www.seturkey.com/baglanti-progra ... emler.html
sitesinin 2.mesajindaki:
Malaysia Singapore Map 2.2
http://rapidshare.com/files/94420045...rchive.net.rar adli dosyayida indirdim/

2-)http://mapcenter.cgpsmapper.com/catalogue.php?country=153
buradanda 2 adet indirdim

ama en iyisi hangisi bilmiyorum/ usteki linkin boyutu buyuk oldugu icin o daha iyi gibi geldi. siz daha iyi bilirsiniz tabi..
1. linkin boyutu 27mb
2. linkten mlaysia ve kula lumpuru indirdim onlarda sirasiyla 1.3mb ve 3.8mb

ilginiz icin tesekkur ederim..
faruk2007
Üye

Mesajgönderen faruk2007 » 16 Mar 2010, 14:03

kusura bakmayin sanirim yanlis yazmisim
malezya ve kuala lumpur haritalarini bilgisayarima indirdim. ve senin bahsettigin gibi haritanin ismini gmapsup2 ve dosyasinida gmapsup2.unl olarak kaydettikten sonra Garmin klasörünün içine kaydettim.
yani dediginiz gibi yaptim. eger map id gerekiyorsa demek ki sadece o yanlis. ama inuda 4 gundur bulamadim. hala aramaktayim.
yeni olarak belki icinde malezya vardir diye dunya haritasi indirdim ama onunda bulamadim. ayrica ismi de farkli gmapbmap diye geciyor.
faruk2007
Üye

Mesajgönderen faruk2007 » 16 Mar 2010, 15:24

sanirim sizde yapamadiniz neyse kusura bakmayin size de oyaladim. ilginize tesekkur eder iyi calismalar dilerim
faruk2007
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 16 Mar 2010, 17:38

faruk2007 yazdı:kusura bakmayin sanirim yanlis yazmisim
malezya ve kuala lumpur haritalarini bilgisayarima indirdim. ve senin bahsettigin gibi haritanin ismini gmapsup2 ve dosyasinida gmapsup2.unl olarak kaydettikten sonra Garmin klasörünün içine kaydettim.
yani dediginiz gibi yaptim. eger map id gerekiyorsa demek ki sadece o yanlis. ama inuda 4 gundur bulamadim. hala aramaktayim.
yeni olarak belki icinde malezya vardir diye dunya haritasi indirdim ama onunda bulamadim. ayrica ismi de farkli gmapbmap diye geciyor.

her haritanın kendi map ID'si vardır. dosyaları isimlendirme doğru.

map id'den kaynaklanan tanımama var sanıyorum.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 16 Mar 2010, 17:45

Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles