e55 a-gps ve wifi sorunu..

Soru veya sorunlarınızı bu bölümden sorabilirsiniz.

e55 a-gps ve wifi sorunu..

Mesajgönderen salihokan1972 » 28 Eyl 2010, 14:44

merhaba reis..
ben yeni bir e55 kullanıcısıyım..site cok faydalı ve e55 ile ilgili bircok sey indirdim.ama henuz kuramadım..
benim sorunum: tel. wireless olarak modemimi bulup baglanıyor.ancak istedigim sitelere baglanamıyorum.
sadece avea int.ten girebiliyorum.fatura simdiden kabardı.wirelessten istedigim sitelere ucretsiz girebilmem
ve guncellestirmeleri wifi uzerinden yapabilmem icin farklı bir ayar mı gerekli yoksa eksik bir donanımmı var..ayrıca
bu sitede yayınladıgın garmini indirdim (kurulum prog.-haritalar-ve ilaç.) ama nasıl kuracagım ve oviyi kaldirmammı
gerekli ve nasıl..kafayı yiyecem.bu telefonu wifi ve a-gps icin almıstım.ama ikisinide kullanamıyorum..
benim gibi bircok e55 kullanıcısına derman olur hayır duası alırsın emin ol..detaylı yardım lutfen..
salihokan1972
Üye

Ad: salih
Kullandığı cihaz: nokia e55
Firmware: 034.001
Hack: Hayır

Re: e55 a-gps ve wifi sorunu..

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 28 Eyl 2010, 17:06

hangi siteler mesela?

Garmin kurunca da Ovi'yi silmenize gerek yok.ama kullanmayacaksanız karttan cities klasörünü silebilirsiniz ki o da 40-50mb 1şey sildiğinize deymez.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi

Ad: Abdülhadi
Soyad: Çelenlioğlu
Kullandığı cihaz: Nokia N82
Firmware: v35.0.002
Hack: Evet

Mesajgönderen salihokan1972 » 29 Eyl 2010, 08:53

benim istedigim siteler mynet, akbank, isbank, facebook gibi populer siteler. (gecersiz sunucu ismi) uyarısı veriyor surekli.modemi gorup baglanmasına ragmen siteye veya int.baglanmıyor.
salihokan1972
Üye

Mesajgönderen yckoc2004 » 29 Eyl 2010, 09:30

Normal şartlarda herhangi bir ayara gereksinim duymadan bahse konu sitelerin tamamına cep telefonun üzerinde ulaşabilirsin. Eğer ulaşmak istediğin siteler youtube vs gibi Türkiye'den erişim yasak olduğu siteler ise eğer onun için dns ayarı yapmak lazım gelir telefonun gelişmiş ayarlarının içinde bu seçenek olsa da bağlantıya izin vermiyor.

İyi, kullanışlı ve güzel bir internet tarayıcı önerebilirim. OPERA MOBİLE symbian uygulamasını kendi sitesinden indirip kurmanı öneririm ayrıca son sürümü Türkçe dil seçeneğine sahip.

Garmin, Route 66 vs kaliteli gps uygulamalarını kurabilmeniz için telefonunuzun sistem dosyalarına erişiminin açık olması yani cihazınızın Hackli olması gerekmektedir. aksi takdirde Garmin ya da Route 66 vs 2. parti lisansa sahip uygulamaları yükleyemezsiniz.

Aynı anda telefonumda (N95 8GB), 3 değişik GPS uygulaması mevcut ve hepsinin bir arada yüklü olması cihaz açısından herhangi bir sıkıntı çıkarmamaktadır. Yani Garmini kurmanız için Nokia Ovi Mapsi kaldırmanıza gerek yoktur.

Ayrıca sitelere ya da internete hiç bağlantınız yoksa şöyle bir sorunun cevabının evet olması gerekir aksi takdirde bağlanmaması normaldir.

:icon_smile_screwy:

Soru: Wi-Fi bağlantı size mi ait? Şifresini doğru girdiğinize emin misiniz? WPA, WEP şifreleme türü doğru seçilmiş mi? Modem ayarları içinde MAC ŞİFRELEME var mı varsa etkin mi? Etkinse senin cihazın MAC adresi izinliler listesinde mi?

Nokia MAC adresi yandaki işlemi yaparak öğrenebilirsiniz : *#62209526#
:ok: :ok:
yckoc2004
Üye

Ad: CENGİZ
Soyad: KOÇ
Kullandığı cihaz: NOKIA N95 8GB
Firmware: V 35.0.001

Mesajgönderen salihokan1972 » 29 Eyl 2010, 09:55

merhaba..arkadasım massllh cok sey biliyorsun.tel. wlan.mac adresi oldugunu da yeni ogrendim sayende. ancak modemime ben onu tanıtmadım.kaldıki ben herhangi bir wifi agına baglanırken de aynı sekilde cihazı modeme tanıtmalımıyım.modemi gorup baglanıyor sonucta.sadece nete giremiyorum.bu arada arkadasım i900 samsung omniası ile sorunsuz istedigi yerden istedigi siteye giriyor.mac adresi falan da girmiyor ..
bu siteden indirdigim garmini komutlaınıza harfiyen uyarak hafıza kartıma yukledim.ancak uzak gps gibi bir secenek
bulamıyorum.her defasında bluetooth a baglanmaya calısıyor. e55 te uzak gps secenegi nerede acaba..simdiden cok saol
...
salihokan1972
Üye

Mesajgönderen yckoc2004 » 29 Eyl 2010, 12:51

Cep telefonunun mac adresi; internete bağlandığın modemde mac şifreleme diye bir bölüm vardır normalde bu bölüm kapalıdır. özel ve ek güvenlik önlemi olarak bu mac şifreleme bölümünü aktif eder ve güvenliğe böyle bir artı ilave ederseniz o zaman mac adresinin tanıtılması gerekir onun dışında böyle bir tanıtımın yapılmasına gerek yoktur. mac şifreleme etkin ve izin verilen cihazlarda sizin cihazın mac adresi yok ise şifreyi girseniz bile internete çıkış yapamazsınız.

Ayrıca cihazın hackli değilse Garmini kuramazsın. Muhtemelen E55 te dahili GPS vardır ve işlemleri yaparken bluetooth gps i değil dahili gps i seçeceksiniz.

selamlar.
yckoc2004
Üye

Mesajgönderen salihokan1972 » 01 Eki 2010, 10:14

tekrar merhaba..ustad cok saol aydınlatıcı bilgiler icin.dun farklı bir modemden wifi denedim oldu, sitelere baglandım.. aynen senin dedigin gibi mac sifresindendir muhakkak onu da hallederim.ancak bu garmin gpsi tarife gore kurdum. haritaları da haf.kart.attım.ancak tel.tumlesik gpsi gorup baglanmıyor.bluetootla baska gps cihazı aramaya calısıyor. ayrıca haf.kartına attıgım harita da basında " ? " sembolu var ve desteklenmeyen format seklinde gorunuyor.aynı sorunu ovi maps te de yasadım.haritayı gormuyor.halbuki ben 104 mb lık en guncel haritayı atmıstım haf.kartına.uydu baglantısı ise cok seri ve bol.garmin haritalarını ana haf. atamam cunku toplam kapasitesi zaten 60mb. onun da 18 mb bos kaldı..programın haritaları haf.kartından okuyabilmesini nasıl saglarım.hacklemeden a-gps kullanamıyacakmıyım yani.. bu e55 mi boyle yoksa butun nokiaları hacklemek mi gerek.seni de cok yoruyorum hakkını helal et kardes...tesekkur ederim.
salihokan1972
Üye

Mesajgönderen yckoc2004 » 01 Eki 2010, 13:04

Aklıma şu geliyor gmapsupp.unl ve sw.unl uzantılarına dikkat et. Bu iki bölüme gereken şifreleri notpetle açarak giriyorsun ve kaydederek çıktığın zaman uzantılarını gmapsupp.txt ve sw.txt olarak kayıt eder. bu şekilde yapılan kayıtta haritaları görmez.

Çözümü :clever: klasör seçenekleri içinde bilinen dosya türleri için uzantılarını gizle seçeneğinin önündeki tıkı kaldır ve sw.txt olan uzantıyı elinle sw.unl ve gmapsupp.txt olan uzantıyı da yine gmapsupp.unl yaparsan haritaları görürsün. Kurulumu baştan bu şartları da dikkate alarak yaptığınızda ve en sonunda dahili gps i seçtiğinizde problem olmaz ben defalarca kurdum bir sorun çıktığına şahit olmadım. Şunu bir kez daha ifade etmek isterim ki cihazının sistem dosyalarına erişimi açık değil ise yani cihazın hackli değilse bu uygulamayı kuramayacağını düşünüyorum onun dışında yukarıda izah ettiğim hususlara dikkat ederseniz hiç bir sorun çıkmadan kurulumu tamamlayabilirsin. senin modemde mac filtreleme varsa (kablosuz güzeblik ayarlarının içindedir) ya o mac filrelemeyi kapat ya da senin cihazı tanıtarak izin verilen cihazların arasına ekle sorun hallolur. :ok: :heyo:
yckoc2004
Üye

Mesajgönderen salihokan1972 » 10 Eki 2010, 10:55

ustad aynen dediginiz gibi uzantıları degisince haritayı gordu.su an gps calısıyor.sayende sorun yok.
ancak evdeki modemi resetlememe ragmen web sayfalarını goruntulerken " gecersiz sunucu ismi" deyip girmiyor. ancak ogretmenevinde wifi a rahat bir sekilde baglanmıstım.anlamadım gitti ama yardimların icin tesekkur ederim..iyi gunler dilerim.
salihokan1972
Üye

Mesajgönderen yckoc2004 » 05 Kas 2010, 11:51

Salih Bey modem ayarlarını modemin arkasında bulunan resetleme düğmesine basarak resetleyiniz muhtemelen bahse konu problemler bu şekilde hallolacaktır.

Tekrar kolay gelsin gecikme için üzgünüm
yckoc2004
Üye

Dön Symbian Destek

• Benzer başlıklar
    Cevaplar
    Görüntüleme