garmin kurulum hatası

Soru veya sorunlarınızı bu bölümden sorabilirsiniz.

Re: garmin kurulum hatası

Mesajgönderen ugurtelefon » 28 Tem 2010, 12:02

selamün aleyküm Reis kardeşim.
çok güzel ve detaylı paylaşımlarda bulunmuşsun,öncelikle teşekkür edeyim.

telefonum nokia 5230,versiyonu V11.0.079

Tüm kurulum detaylarını 2-3 defa gözden geçirip,aynen uyguladım.Yükleme yaparken sürümün telefonla uyumlu olmadığı hatası verdi.Yinede yükledim.İşletim sistemi 5800 ile aynı olması gerekiyor.
Yüklenen uygulamalardan garmini açıyorum,garmin açılış logosu geliyor daha sonra telefonun ana ekranına dönüyor.
*.unl dosyalarını tekrar telefondanda kontrol ettim,doğru yapmışım.
Acaba bu hata nedendir??????
ugurtelefon
Üye

Kullandığı cihaz: 5230
Firmware: V11.0.079
Hack: Hayır

Mesajgönderen ugurtelefon » 28 Tem 2010, 14:00

biraz daha üzerinde uğraştım
sorunu çözdüm.
bahsi geçen 4 klasörden 3 tanesini hafıza kartı içinde olmasına rağmen kartta göremiyordum.sanırım gizli dosya olarak gözüküyormuş.klasör seçeneklerinden tekrar salt okunur yapınca olay düzeldi
program gayet güzel çalışıyor.
no map hatı hariç tabiki.şu an işyerindeyim,açık alana çıkamıyorum,açık alanda test edip tekrar burada sonucu paylaşırım.
ugurtelefon
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 28 Tem 2010, 18:31

uyduya bağlanınca aktifleşecektir.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi

Ad: Abdülhadi
Soyad: Çelenlioğlu
Kullandığı cihaz: Nokia N82
Firmware: v35.0.002
Hack: Evet

Mesajgönderen ugurtelefon » 29 Tem 2010, 14:05

evin terasına çıkıp birçok uydu görebilecek halde programı çalıştırdım.
hemen uyduyu bulup konumu belirledi.Ana ekran rengide uyduyu bulunca değişti.
gayet güzel çalışıyor,ama bulunduğum ilçeye ait yolların birçoğu yok.belki ileride yayınlanan haritalarda çıkar.

birşey sorayım
bu garminde sadece yol-navigasyon haritası mı kullanılıyor?bazı programlarda google map türü uydu yada coğrafi harita seçenekleride var.Garminde de varmı yoksa benmi bulamadım??
ugurtelefon
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 29 Tem 2010, 15:32

garminde onun için ayrı harita harita var bildiğim kadarıyla.

ekran rengi maviye dönmüştür gece mavi yapar ama onu ayarlayabilirsin ekran ayarından. otomatik'ten gündüze çevir.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen fatalrhyme » 01 Ağu 2010, 12:53

Uygulamayı yükledim ve çalıştırdım fakat

"Birim Numarası XXXXXXXXXX kullanılarak haritalar açılamıyor." hatası alıyorum.
Bir sonraki ekranda ise "Kilitli bir harita yüklendiniz..." diye devam eden bir uyarı daha geliyor.

bir başka konuda bir arkadaşa reis tarafından unl'nın uzantısı txt mi? dikkat edin ona" diye sorulmuş. tekrar kontrol ettim ve unl nin uzantısı unl ve Garmin klasörünün içinde ve Garmin klasörü de root dizinde.

nedeni ve çözümü ne olabilir acaba?

derken sorunu çözdüm. UNL doslarının düzgün oluşturulmamasıymış. bu sorunla karşılaşan arkadaşlar UNL dosyalarını tekrar düzenlerlerse sorun çözülcektir.
fatalrhyme
Üye

Ad: Fatih
Kullandığı cihaz: Nokia 5800
Firmware: v5

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 01 Ağu 2010, 20:49

her soruda cevaplıyorum ben de :icon_smile: nedense hep yanlış yapılıyor UNL. adım adım da anlatıyorum...
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen serdarfatih » 02 Ağu 2010, 21:59

Reisim gmapsupp.img dosyası zipte açılmıyor. bu yüzden yükleyemiyorum garmin. problem neden kaynaklanıyor. bu gmappasupp dosyasını nasıl açacaz. Şimdiden yardımın için teşekkürler.
serdarfatih
Üye

Ad: serdar
Kullandığı cihaz: 5800
Firmware: xpressmusic

Mesajgönderen liborta » 02 Ağu 2010, 23:59

Anlatımı tekrar okuyun.
O dosya harita dosyasıdır, onu açmaya çalışmayacaksınız, hafıza kartının içindeki garmin klasörüne atacaksınız.
Kullanıcı avatarı
liborta
RE Destek Sitesi Özel Üye

Ad: Onur
Soyad: liborta@ovi.com
Kullandığı cihaz: E90 | N95 8GB | N2
Firmware: v400.34.93 | v35.0.001

Mesajgönderen selinn_oz » 20 Ağu 2010, 01:13

merhaba ben dediklerinizin hepsini yaptım fakat kart okuyucudan yüklüyorum acaba hangi dosya içine koymalıyım onu anlamadım. açtığım gibi direk içine koydum olmadı sistem dosyasındada olmadı. hiç bir uyarı vermiyor(yüklendi yada yüklenmedi diye) yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler herkes yaptığına göre bende bir sorun var ama nerede anlayamadım...
selinn_oz
Üye

Ad: selin
Kullandığı cihaz: nokia 5800
Firmware: v50.0.005

Mesajgönderen selinn_oz » 20 Ağu 2010, 02:37

merhaba ben dediklerinizin hepsini yaptım fakat kart okuyucudan yüklüyorum acaba hangi dosya içine koymalıyım onu anlamadım. açtığım gibi direk içine koydum olmadı sistem dosyasındada olmadı. hiç bir uyarı vermiyor(yüklendi yada yüklenmedi diye) yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler herkes yaptığına göre bende bir sorun var ama nerede anlayamadım...

deneye deneye buldum data dosyasına koyunca oldu manuel olarak kurdum yüklendi diyor ama açtığım zaman siyah bir ekran geliyor garmin yazıyo ama hemen kapanıyor yani açılmıyor acaba nerede yanlış yapmış olabilirim ???????
selinn_oz
Üye

Ad: selin
Kullandığı cihaz: nokia 5800
Firmware: v50.0.005

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 20 Ağu 2010, 13:03

anlatımı dikkatli okuyun. adımları dikkatli uygulayın. ben neyi nereye kopyalayacağınızı söyledim zaten.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen naklov » 24 Ağu 2010, 18:34

merhaba ben garmini kurdum fakat nereye bölümünde adresi belirttiğimde gps den bağlanmasını istiyorum çünkü bluetooth dan bağlanmıyor ama gps tam olarak dolmuyor yani daha iyi GPs doğruluyu bekliyor diyor ve oda tamamlanmıyor ayrıca harita kısmında hep ekranım boş no maps yazıyor altda nerde hata yapıyorum...ayrıca GPS in sarı olan göstergesi sadece 1 kademrsi kırmızı oluyor...
naklov
Üye

Kullandığı cihaz: n95
Firmware: v21.0.016

Mesajgönderen reisi-i birds » 25 Ağu 2010, 09:10

merhaba.. ben yeniyim. garmin nedir? ne işe yarar? nerede nasıl kulanılır? Fişmekan cep telofonuna da yükleyebiliyor muyuz mesela?
:captain:
reisi-i birds
Üye

Ad: murat tikici
Kullandığı cihaz: nokia 5130
Firmware: v 06-94

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 25 Ağu 2010, 23:41

naklov yazdı:merhaba ben garmini kurdum fakat nereye bölümünde adresi belirttiğimde gps den bağlanmasını istiyorum çünkü bluetooth dan bağlanmıyor ama gps tam olarak dolmuyor yani daha iyi GPs doğruluyu bekliyor diyor ve oda tamamlanmıyor ayrıca harita kısmında hep ekranım boş no maps yazıyor altda nerde hata yapıyorum...ayrıca GPS in sarı olan göstergesi sadece 1 kademrsi kırmızı oluyor...

cihazda dahili GPS var haricen bt ile başka 1 aygıta bağlanmaya gerek yok.

açık havada 4-5dk durun sabit ama. bağlanır. daha bağlanmadığınız için haritayı göstermez çünkü nerde olduğunuzu bilmez ondan no map yazar.

reisi-i birds yazdı:merhaba.. ben yeniyim. garmin nedir? ne işe yarar? nerede nasıl kulanılır? Fişmekan cep telofonuna da yükleyebiliyor muyuz mesela?

garmin GPS yazılımıdır.
kullanım kılavuzu için anlatımlar bölümüne yazılımın kurulumu için gps ve navigasyon bölümüne bak :ok:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen naklov » 26 Ağu 2010, 00:17

Reis-i Eagles yazdı:
naklov yazdı:merhaba ben garmini kurdum fakat nereye bölümünde adresi belirttiğimde gps den bağlanmasını istiyorum çünkü bluetooth dan bağlanmıyor ama gps tam olarak dolmuyor yani daha iyi GPs doğruluyu bekliyor diyor ve oda tamamlanmıyor ayrıca harita kısmında hep ekranım boş no maps yazıyor altda nerde hata yapıyorum...ayrıca GPS in sarı olan göstergesi sadece 1 kademrsi kırmızı oluyor...

açık havada 4-5dk durun sabit ama. bağlanır. daha bağlanmadığınız için haritayı göstermez çünkü nerde olduğunuzu bilmez ondan no map yazar.

reisi-i birds yazdı:merhaba.. ben yeniyim. garmin nedir? ne işe yarar? nerede nasıl kulanılır? Fişmekan cep telofonuna da yükleyebiliyor muyuz mesela?

garmin GPS yazılımıdır.
kullanım kılavuzu için anlatımlar bölümüne yazılımın kurulumu için gps ve navigasyon bölümüne bak :ok:

gPS in doğru çalışıp çalışmadığından nasıl emin olabilirim dediklerini uyguladım camın kenarına koydum telefonu ama hala 1 kademe kırmızı oldu ve hala harita no map diyor gps imde problem olabilirmi?
naklov
Üye

Mesajgönderen naklov » 26 Ağu 2010, 09:52

naklov yazdı:
Reis-i Eagles yazdı:

garmin GPS yazılımıdır.

gPS in doğru çalışıp çalışmadığından nasıl emin olabilirim dediklerini uyguladım camın kenarına koydum telefonu ama hala 1 kademe kırmızı oldu ve hala harita no map diyor gps imde problem olabilirmi?

tamam oldu şimi teşekkür ederim yardımların için
naklov
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 26 Ağu 2010, 17:29

:icon_smile_wink:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen Ayforza » 08 Eki 2010, 17:52

Büyük reis;
Garmini 5800 telefonuma kurdum ama bir türlü harita açılmıyor şebeke tabanlı ve şebeke tabansız bağlanıyor fakat harita gelmiyor uzun yola gideceğim acil cevap bekliyorum...
Ayforza
Üye

Ad: bayram
Firmware: V 51.0.006

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 08 Eki 2010, 22:43

garmin klasörünün içine attın mı?

uyduya kesin olarak bağlandın mı?
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen Ayforza » 10 Eki 2010, 17:20

Büyük reis;
garmin in içine attım uyduya hem kontürlü hemde normal bağlandı defalarca kes başka telefonlara kurdum acemisi değilim yani ama nedenini anlayamadığım bir şekilde harita bir türlü gelmedi bende bu gün tekrar silip kurmayı denedim ama bu seferde hiç kuramadım dosyaları garmin in içine atıyorum ama bir türlü kuruluma geçmiyor ne olur bana bir yol göster reis...
Ayforza
Üye

Mesajgönderen Ayforza » 10 Eki 2010, 20:26

Büyük reis;
reis tamamdır olayı çözdüm sağolasın ilgi ve alakana teşekkür ediyorum. siten sayesinde bu işin profesörü olduk (senin yanında asistan tabiki) kolay gelsin takibindeyim...
Ayforza
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 10 Eki 2010, 22:38

eyvallah :icon_smile_wink:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles