hack imza sertifika ve v31 hakkında 1 kaç soru

Soru veya sorunlarınızı bu bölümden sorabilirsiniz.

hack imza sertifika ve v31 hakkında 1 kaç soru

Mesajgönderen ypinar » 16 Şub 2009, 01:19

BELKİ soracağım konular birçok yerde cevaplandı ancak 10 gündür nette geziniyorum ve kafam karıştı.bu konuda 2 güzel yer buldum maxicep ve donanım haber herikisindede bu konularda uzman olarak reis i gördüm.profilini inceledikten sonra kendi sitesi olduğunu görünce en kaliteli bilgiyi buradan alırım düşüncesiyle hemen üye oldum.Yardımlarınızı bekliyorum.bilgisayar ve hack crack wares konusunda sorunum yok acak bu cep konusunda çok ketum kaldım.
1 .Sertifika imza aynı şşeylermi.örnek sertifikası süresi geçmiş denen bir uygulamayı RootSiGN v1.0 proramı ile sign yapınca kuruluyor.ancak yinede freeware olmuyor?
2.telefonum nokia n95 v31.0.017 acaba bu hacklendimi.hacklendi ise lütfen son hali nasıl yönlendirirmisiniz.

3.telefonum açılırken kart kontrolü sonunda zararlı uygulama buldu uygulama yöneticisine gidin diyor.zararlı olanı nasıl ayırt edebilirim.?

4.n95 ve pc arasında wireless ağ kurup bilgisayardaki kalsörlerime ulaşabilirmiyim.ve oradan ağ üzerinden filim izleyebilirmiyim.

5.gps için açık havada olmanız gerekiyor deniyor arabanın üstü açık modelimi almalıyım:) konumumu çok merak etmediğim için bana lazım olan gideceğim yere nasıl giderim(üstü kapalı arabanın içinde) bu aletin external anten olayı varmı?nokia map e aylık veya yıllık ne ise ödeyip yol göstermesini sağlamalımıyım.

6.bunuda oğlum sor diyor. oğlumun telefonu 6600 mmc kartı var sd alsam çalışırmı?

7. ve tavsiye edeceğiniz bir video programı mp3 file manager programı ve gps programı tv uzaktan kumanda prog..ve bunlar olmazsa olmaz dediğiniz programlar

8.son sorum heryerde araç navigasyon cihazları satılıyor 200-1000 tl arası bunlara birde ayrıca software almak yada üye olmak mı gerekiyor.

şimdiden teşekür ediyor.kusura bakmayın gerçekten araştırmaalarımda tam bir sonuca ulaşamadığım için birçok kez cevapamış olabileceğiniz soruları tekrar soruyorum
ypinar
Üye

Ad: y
Soyad: p
Kullandığı cihaz: n95
Firmware: 233232323
Hack: Hayır

Re: hack imza sertifika ve v31 hakkında 1 kaç soru

Mesajgönderen ypinar » 16 Şub 2009, 21:10

bunların üzerine bir konu daha eklemek istiyorum.telefonumu hackleyememe rağmen garmini yükledim.ancak anlatımınıza unl dosyalarının nasıl halledileceğini ve program linklerini eklerseniz benim gibi acemiler daha kolay sonuca ulaşırlar

RootSiGN v1.0 ve SignSIS-GUI bu iki programda aynı işelmi yapmıyorm u farkı nedir.
ypinar
Üye

Mesajgönderen epigenes » 16 Şub 2009, 23:53

ypinar yazdı:BELKİ soracağım konular birçok yerde cevaplandı ancak 10 gündür nette geziniyorum ve kafam karıştı.bu konuda 2 güzel yer buldum maxicep ve donanım haber herikisindede bu konularda uzman olarak reis i gördüm.profilini inceledikten sonra kendi sitesi olduğunu görünce en kaliteli bilgiyi buradan alırım düşüncesiyle hemen üye oldum.Yardımlarınızı bekliyorum.bilgisayar ve hack crack wares konusunda sorunum yok acak bu cep konusunda çok ketum kaldım.
1 .Sertifika imza aynı şşeylermi.örnek sertifikası süresi geçmiş denen bir uygulamayı RootSiGN v1.0 proramı ile sign yapınca kuruluyor.ancak yinede freeware olmuyor?
2.telefonum nokia n95 v31.0.017 acaba bu hacklendimi.hacklendi ise lütfen son hali nasıl yönlendirirmisiniz.

3.telefonum açılırken kart kontrolü sonunda zararlı uygulama buldu uygulama yöneticisine gidin diyor.zararlı olanı nasıl ayırt edebilirim.?

4.n95 ve pc arasında wireless ağ kurup bilgisayardaki kalsörlerime ulaşabilirmiyim.ve oradan ağ üzerinden filim izleyebilirmiyim.

5.gps için açık havada olmanız gerekiyor deniyor arabanın üstü açık modelimi almalıyım:) konumumu çok merak etmediğim için bana lazım olan gideceğim yere nasıl giderim(üstü kapalı arabanın içinde) bu aletin external anten olayı varmı?nokia map e aylık veya yıllık ne ise ödeyip yol göstermesini sağlamalımıyım.

6.bunuda oğlum sor diyor. oğlumun telefonu 6600 mmc kartı var sd alsam çalışırmı?

7. ve tavsiye edeceğiniz bir video programı mp3 file manager programı ve gps programı tv uzaktan kumanda prog..ve bunlar olmazsa olmaz dediğiniz programlar

8.son sorum heryerde araç navigasyon cihazları satılıyor 200-1000 tl arası bunlara birde ayrıca software almak yada üye olmak mı gerekiyor.

şimdiden teşekür ediyor.kusura bakmayın gerçekten araştırmaalarımda tam bir sonuca ulaşamadığım için birçok kez cevapamış olabileceğiniz soruları tekrar soruyorum

reis gelince detaylı cevapları mutlaka verir ama ben kısaca bildiklerimi paylaşmak istedim.

1- sertifaka ile imza aynı şeyler değil, unsigned programları yükleyebilmek için ya kullandığınız telefonun sürümünün hack'lenmiş olması gerekiyor, yada (benim n85'im gibi henüz hack mümkün değil ise( sertifika dağıtan sitelerden sertifikanı alıp unsigned programları imzalamak gerekiyor.

2- detaylar reiste :)

3- detaylar reiste :)

4- detaylar reiste :)

5- açık havadan kasıt gps sinyalinin engellenmemesi, üstü kapalı arabadada rahat rahat navigasyonu kullanabilirsiniz, üstü açık arabaya ihtiyaç yok yani :) nokia maps'ten ücret karşılığı alacağınız şey sdece sesli yönlendirme olacaktır ki Reisin detaylı anlattığı Garmin ile inanın hiç gerek yok para ödemeye :D

6- 6600'a sadece mmc kartlar uyuyor maalesef

7- core codec player videolar için en güzeli bence

8- satılanlardan çoğu belirli bir süre bedava sesli yönlendirme yardımı ile geliyorlar, süreniz bitince hem güncel haritalar için hemde sesli yönlendirme için tekrar lisans almanız gerekiyor.
epigenes
Üye

Mesajgönderen ypinar » 17 Şub 2009, 00:56

epigenes yazdı:
ypinar yazdı:BELKİ soracağım konular birçok yerde cevaplandı ancak 10 gündür nette geziniyorum ve kafam karıştı.bu konuda 2 güzel yer buldum maxicep ve donanım haber herikisindede bu konularda uzman olarak reis i gördüm.profilini inceledikten sonra kendi sitesi olduğunu görünce en kaliteli bilgiyi buradan alırım düşüncesiyle hemen üye oldum.Yardımlarınızı bekliyorum.bilgisayar ve hack crack wares konusunda sorunum yok acak bu cep konusunda çok ketum kaldım.

reis gelince detaylı cevapları mutlaka verir ama ben kısaca bildiklerimi paylaşmak istedim.

1- sertifaka ile imza aynı şeyler değil, unsigned programları yükleyebilmek için ya kullandığınız telefonun sürümünün hack'lenmiş olması gerekiyor, yada (benim n85'im gibi henüz hack mümkün değil ise( sertifika dağıtan sitelerden sertifikanı alıp unsigned programları imzalamak gerekiyor.

2- detaylar reiste :)

3- detaylar reiste :)

4- detaylar reiste :)

5- açık havadan kasıt gps sinyalinin engellenmemesi, üstü kapalı arabadada rahat rahat navigasyonu kullanabilirsiniz, üstü açık arabaya ihtiyaç yok yani :) nokia maps'ten ücret karşılığı alacağınız şey sdece sesli yönlendirme olacaktır ki Reisin detaylı anlattığı Garmin ile inanın hiç gerek yok para ödemeye :D

6- 6600'a sadece mmc kartlar uyuyor maalesef

7- core codec player videolar için en güzeli bence

8- satılanlardan çoğu belirli bir süre bedava sesli yönlendirme yardımı ile geliyorlar, süreniz bitince hem güncel haritalar için hemde sesli yönlendirme için tekrar lisans almanız gerekiyor.

ilginize teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu.garmini zaten hallettim güsel oldu:) ama telefonum hackli değil nasıl oldu anlamadım:)reisin tarifini yaptım.süresi yoktur işallah bu programın.sertifika dağıtan sitelerden sertifika lmak güvenlimi sizce?

*
ypinar
Üye

Mesajgönderen epigenes » 17 Şub 2009, 02:46

garmin hack olmadanda yüklenebilen bir program(umarımda böyle devam eder :icon_smile: ) herhangi bir süre sınırlaması yok şu anda ve hem haritalar hemde program günden güne güzelleşiyor.

yabancı sitelerden sertifika alma olayına pek sıcak bakmıyorum ama 1-2 ay daha n85'in hack olayı çözülmezse sanırım başka çaremde kalmayacak, çünkü işe yarayacak hemen hemen bütün programlar unsigned maalesef.

güvenlik konusunda şöyle 1-2 yorum gündemde malum genelde bu işi yapan "Çin" siteleri ve denilen o ki; gönderdiğimiz imei'leri kopyalayarak kendi ürettikleri telefonlarda kullanıyorlar. Eğer bu telefonlardan biriside bir şekilde Türkiye'ye gelirse o zaman sıkıntı oluşabilir.
epigenes
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 17 Şub 2009, 18:35

1-) Sertifika ile imza aynı şey değil. Olay şu: Üreticilerin Nokia'nın kök sertifikalarından 1iyle sertifikalandırdıkları uygulamaları bazı kişi veya gruplar ilaçlayarak ücretsiz hale getirirler. Ama güvenlik sertifikası sis açma işleminde gider. Tekrar 1 araya getirildiğinde dosya Unsigned olur. (sis dosyası aslında .rar ya da .zip gibi 1şey basit anlamda. Kompleks manada Windows'un kurulum exe gibi.) İşte bu sertifikasız dosyaları cihaz yüklemeye izin vermez. Eğer kendi Symbian'ın sertifikası sizde varsa, siz de sertifikalayıp cihaza yüklersiniz. İmzalamak demek sertifikalamak demek yani.

RootSign olayı yukarda bahsettiğim gibi kök sertifika olayı. Cihazınıza faruk diye 1 kök sertifikası yüklerseniz, o faruk sertfikasıyla imzaladıklarınız sorunsuz yüklenir. Ama kurman için de yine 1 sis dosyası lazım ve signed olması lazım. :icon_smile_wink:

2-) Cihaz HelloOX yöntemiyle hacklenebiliyor. Ama uygulama unsigned. Yeni kendi sertfikanız olup imzalayıp yüklediğinizde sorunsuz çalışır. Anlatımım mevcut anlatımlar ve makaleler bölümünde.

3-) Eğer dosya sertifikasızsa ya da senin cihazda tanımlı olmayan 1 sertfika ile sertfikalanmışsa cihaz onu zararlı görür, yüklemez.

4-) Tabii ki ulaşabilirsin. Sana gerenkli olan uygulama:
http://rapidshare.com/files/196251921/T ... lusion.rar

5-) GPS için açık havada derken en az pencere kenarı veya balkon falan. Ayrıca havanın da açık olması gerekiyor yani bulutsuz. :icon_smile: Bağlanmaz değil ama uzun sürer. GPS'e bağlanınca ilk işi yerinizi göstermektir zaten konumunuza göre yol tarifi yapacağından. :ok: Bizim cihazlar sinyal yayacak güçte değiller. Ama sinyalleri işleyebilecek durumdalar. Dahili donanım ile sinyalleri veriye dönüştürür yerimizi belirlerler. Nokia Maps'e para vermene gerenk yok ilaçlısını yüklersin olur biter. Unsigned diyorsan Garmin yükle. Onda unsigned'lık 1 durum yok.

6-) Maalesef. 6600 SD desteklemiyor.

7-) Olmazsa olmazlar zaten benim Özel Uygulamalar kategorisinde. Oradan bulabilirsin. X-plore dosya yöneticisinde, TTPod 3.2.1 müzik çalarda, CorePlayer video oynatıcıda ve IR Remote'ta tv olayında tavsiye edebileceğim uygulamalar.

8-) Onlarda harita ücreti + yazılım ücreti + donanım ücreti ödüyorsunuz. Haliyle yüksek olabiliyor.
Bizim cihazlarda donanım fiyata dahil. Harita ilaçlı. Yazılım ilaçlı. :icon_smile:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi

Ad: Abdülhadi
Soyad: Çelenlioğlu
Kullandığı cihaz: Nokia N82
Firmware: v35.0.002
Hack: Evet

Mesajgönderen ypinar » 18 Şub 2009, 00:15

scevaplar için teşekkürler.siteniz bir numara olabilecek altyapıya ve admine sahip ekibinizi geliştirirseniz kimse tutamaz.Başarılar.
ypinar
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 18 Şub 2009, 00:53

Tek admin benim. Benim amacım blog tarzı yapmaktı ama forum işlerinden anladığım için bu yola başvurdum. Forum ama blog gibi olsun istedim. Kimsenin konu açma izni yok mesela destek bölümü falan hariç. Ama ilerde yapabilirim.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen narkozcu » 20 Şub 2009, 20:16

Öncelikle böyle bir site kurduğunuz için teşekkür ederim.
Benim sorunum da yine sertifika alma ile ilgili...
1 - Anlatım ve makaleler kısmında bahsettiğiniz gibi 18 Şubat'da cer.s603rd.cn'den sertifika almak için söylediklerinizi yaptım,yaklaşık 48 saat oldu ama orada gösterdiğiniz gibi 2009-02-18 tarihli bir mesaj oluşmadı,acaba daha fazla beklemem gerekir mi?
2 - Diyelim ki sertifika almayı başardım,oradan indireceğim dosyanın içindekileri nasıl kullanacağım? Sizin bahsettiğiniz PC'de ya da Telefonda sertifika ile HelloOX v1.03 programını imzalama işini nasıl yapacağım?

Bu konularda beni aydınlatırsanız benim gibi acemi arkadaşlara oldukça faydalı olacak,şimdiden teşekkür ederim...
narkozcu
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 20 Şub 2009, 21:48

hello ox'un içinde uygulama var hello ox anlatımına da bak orda belirttim :ok:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen oktay_64 » 02 Tem 2009, 20:18

selamlar,

bu site için öncelikle teşekkür ederim.

N 95 telefonumu v31.0 yaptım ancak daha önce hackleme yapıyor ve programları çalıştırıyordum.şimdi ise hackleme yapamıyorum.Buna uygun hack programları var mı? Yoksa da v31.0 a uygun işim gereği kullandığım Celltrack ve ultimate voice programı bulabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim
oktay_64
Üye

Ad: oktay
Soyad: eser
Firmware: v31.0.017

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 03 Tem 2009, 07:41

Sadece sertifikan varsa hack yapabilirsin şuan.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles

Mesajgönderen ypinar » 18 Eki 2009, 14:10

Reis-i Eagles yazdı:Sadece sertifikan varsa hack yapabilirsin şuan.

bu olay değiştimi hala bir gelişme yokmu
ypinar
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 18 Eki 2009, 23:50

Hala değişmedi.
Kullanıcı avatarı