n97 kamera sorunu

Soru veya sorunlarınızı bu bölümden sorabilirsiniz.

n97 kamera sorunu

Mesajgönderen cooll » 05 Mar 2010, 11:31

Daha önce bende n95 vardı çok kaliteli resimler çekiyordum daha da kaliteli resim çekebilme umuduyla N97 aldım. Sonuç ; fiyasko!
ya benim telefon kötü resim çekiyor telefonda bir problem var ya da n97 lerin hepsi böyle
n95 de dijital zum ayarı vardı onu kapatıyor yada açabiliyorduk N97 de kendi otomatik dijital zum yapıyor (bunu kapatmak istiyorum) ekranda gözüken görüntü kalitesiyle çektiği görüntü kalitesi farklı oluyor bulanık ve kalitesiz.
videoda böyle bir sorun yok videosu gerçekten kaliteli
kaliteli bir resim çekme proğramı ya da fotoğrafı çekerken daha kaliteli bir halde çekme yöntemi varmı yardımcı olurmusunuz n97 aldığıma pişman oldum.

bi de nokia club desteği aradığımda telefonun kalibresine bakılması lazım dediler nedir bu kalibre?
cooll
Üye

Ad: ali
Kullandığı cihaz: n97
Firmware: 21.45
Hack: Evet

Re: n97 kamera sorunu

Mesajgönderen liborta » 05 Mar 2010, 14:32

En başta dijital zoom kapatılmıyor N95'te, ki zaten optik zoom yok bu cihazlarda. Gelişmiş yakınlaştırma diye bir şey var o kapatılıyor, o da dijital zoom u belli bir seviyeye kadar kısıtlıyor. Fotoğraf çekerken zoom yapmayın zaten, zoom yapmadan çektiğin bir fotoğrafı açarken yakınlaştırıyorsun ya, telefonun zoom diye yaptığı da budur. Fotoğraf kalitesi herhangi bir yazılımla değiştirilemez.
Kamera kalibrasyonu veya görüntü kesemesi diye tabir edilen şey ise; bir fotoğraf veya videoda kameranın kamera matrisine işlenecek doğru parametreleri bulma sürecidir. Eğer kalibrasyonda bir aksama varsa sensörden gelen veriler matrise doğru şekilde işlenemez ve görüntü kayması, derinlik hataları ve 2D, 3D örnekleme arasında uyumsuzluk oluşur. Bunun gibi bir sorun halinde bizim yapabilecek bir şeyimiz yok, kamera sensörünün değişmesi gerekir. Gün ışığında, açık havada, dışarıda bir kaç fotoğraf çekip burada paylaşırsan daha iyi yardımcı olabilirim. Ancak fotoğrafın boyutu 5 megapixel olsun ve otomatik modda çek. Ayrıca bir tane de beyaz bir arabanın fotoğrafını çekersen iyi olur. :ok:
Kullanıcı avatarı
liborta
RE Destek Sitesi Özel Üye

Ad: Onur
Soyad: liborta@ovi.com
Kullandığı cihaz: E90 | N95 8GB | N2
Firmware: v400.34.93 | v35.0.001

Mesajgönderen cooll » 09 Mar 2010, 17:20

peki n95 in resim çeken ana proğramını n97 ye aktarma gibi bir durum yokmu acaba
cooll
Üye

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 09 Mar 2010, 17:50

şuanda öyle 1şey yok ama cooked firmware olayında ilerleme olursa olabilir belki
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi

Ad: Abdülhadi
Soyad: Çelenlioğlu
Kullandığı cihaz: Nokia N82
Firmware: v35.0.002

Mesajgönderen liborta » 09 Mar 2010, 18:16

N95'in fotoğraf çeken programı diye kastedilen şey aslında sadece bir program değildir, donanımdan arayüze kadar; firmware, assembler, kernel ve uygulamayı da içinde barındıran bir harmandır, farklı donanımda çalışmaz. Firmware modlanarak bir telefonun kamera uygulaması başka birine uyarlanamaz. Uyarlansa bile kodun en az %90'ı değişeceğinden bu kod yığını özgünlüğünü kaybedecektir ve başka bir uygulamaya dönüşecektir teknik olarak. En ileri modlamalarda bile ancak bir kaç ince ayar yapılabilir en fazla. Ya da oturup sıfırdan yazılabilir. Fakat bunun için çok ileri düzey donanım bilgisi ve çok iyi low level programlama, ayrıca Nokia'nın asla yayınlamayacağı HW-SDK'lar (donanım-yazılım geliştirme kitleri) gereklidir, ya da tersine mühendislik dehası biri olmanız gerek :ok:
Kullanıcı avatarı
liborta

Mesajgönderen cooll » 11 Mar 2010, 11:17

peki başka yolu yok mu bu resim çekme olayını iyileştirmek için
n95 in resim çekmesinden çok memnumdum kaliteliydi n97 çok kötü 5 mp olduğunu zannetmiyorum.
forumlarda kamera mod değiştirme olayı diye bir şey buldum şöyle;
'''Telefonunuzu Hackleyin
- Sistem klasörlerine erişimi açın
- Cihazınızın modeline göre ekteki dosyayı indirin
- İndirdiğiniz "10282EDC.txt" dosyasını "C:\Private\10202be9" klasörüne kopyalayın
- Telefonunuzu yeniden başlatın'''

yukardaki işlemleri yaptım hiç bir şey değişmedi bu klasörün resim çekmeyle alakası olmadığını anladım private klasörünü tamamen sildim yine bir şey değişmedi. ama yabancı forumlarda dahil böyle bir şey dolaşıyor.
:s20:
cooll
Üye

Mesajgönderen liborta » 11 Mar 2010, 11:34

Ne yaptınız siz!!! Private klasörü sistem klasörlerinden biridir, kesinlikle ama kesinlike silinmemesi gerekir.
Ayrıca dediğim gibi kamera için yapılacak bir şey yok. Yukarıdaki ilk mesajımda sizden fotoğraf istemiştim. Dediğim fotoğrafları verebilirseniz daha iyi tahlil edebiliriz, sorunun donanım kaynaklı bir arıza olup olmadığını anlayabiliriz. Bir arıza varsa da servise götürürsünüz telefonu.
Kullanıcı avatarı
liborta

Mesajgönderen cooll » 11 Mar 2010, 15:28

private klasörünü sildim ama telefonda hiç bir şey değişmedi :))
resim çekip göstericem ama havalar devamlı kapalı resim dahada kötü çıkacak diye havaların açılmasını bekliyorum.
cooll
Üye

Mesajgönderen liborta » 11 Mar 2010, 16:17

Size bir şey değişmemiş gibi gelebilir fakat çok şey değişti :ok: her türlü yazılımsal arızayı verebilir telefonunuz bundan sonra
Farketmez kapalı olsa da çekip verin.
Kullanıcı avatarı
liborta

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 11 Mar 2010, 20:48

foto kalitesini private'daki 1 dosyayla alakası olmaz zaten. net konuşmayayım ama yoktur. :icon_smile:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi

Ad: Abdülhadi
Soyad: Çelenlioğlu
Kullandığı cihaz: Nokia N82
Firmware: v35.0.002

Mesajgönderen cooll » 12 Mar 2010, 10:49

n97 kamera mod diye google arama yapınca çıkıyor bir göz atın isterseniz.
foto nasıl göndericeğim?
cooll
Üye

Mesajgönderen liborta » 12 Mar 2010, 11:19

Fotoğrafları bilgisayara atıp zipleyip http://hotfile.com/ a yükleyin.
Özel mesajla attığınız fotoğraflar 1600x1200 çözünürlükte ve hepsindeki sahne gölgede kalmış.
Önceki mesajlarımda da söylediğim gibi 5 megapixel çözünürlükte ve aydınlık fotoğraflar gerekli, güneş ışığı vuran bir yerin fotoğrafını çekin, ayrıca bir de güneş ışığı vuran beyaz bir arabayı tam kadraj (tüm fotoğrafı kaplayacak şekilde) çekin.
Kullanıcı avatarı
liborta

Mesajgönderen cooll » 12 Mar 2010, 16:38

5 mp çözünürlükte çektim 1600X1200 bu otamatik değiştiremiyosun n95 deki gibi menü yok n97 de 3 seçenek koymuş mms modu,
2m mod ve 5 mp modu başka seçenek yok boyutunu n95 deki gibi ayarlayamıyosun sorun orada zaten benim n95 çekim modlarını isteme sebebim bu nedenden dolayı
cooll
Üye

Mesajgönderen liborta » 12 Mar 2010, 16:57

1600x1200 zaten 2 megapiksel oluyor.
5 mp olsaydı 2592x1944 piksel olurdu.
5 mp'e getirip çekersen 5 mp boyutunda çeker.
Kullanıcı avatarı
liborta

Re: n97 kamera sorunu foto

Mesajgönderen cooll » 16 Mar 2010, 10:50

cooll
Üye

Mesajgönderen liborta » 16 Mar 2010, 12:33

Fotoğraflarda gözüken tek sorun beyazların parlama yapması, lenste parmak izi veya nem varsa bir bezle silin, eğer bu sorun parmak izi veya nemden kaynaklanmıyor ise telefonu servise verin.
Kullanıcı avatarı
liborta

Dön Symbian Destek

• Benzer başlıklar
    Cevaplar
    Görüntüleme