Yeni E 52 icin yardim

Soru veya sorunlarınızı bu bölümden sorabilirsiniz.

Yeni E 52 icin yardim

Mesajgönderen Zeynep e52 » 09 Tem 2010, 09:52

Merhabalar,

Yeni bir E 52 aldim, ancak windows mobile'dan sonra bazi aylarlari cok zor geldi. Window mobile'da cok kolay yapabildigim seyleri yapamadim biraz da moralim bozuldu.

Simdilik bir iki sorum var yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

1. Telefona yeni bir uygulama yuklerken hafiza kartina mi yoksa telefonun hafizasina mi yukleyeyim diye sormuyor. Bu haliyle nereye yukluyor bilemiyorum. Malum telefonun hafizasi sadece 60 MB fazla yukleme yapmak istemiyorum.

2. Oldukca fazla e-posta kontrol ediyorum ustelik bulundugum yerlerde her zaman wifi hotspot da bulunuyor. Fakat bir turlu wifi'den baglanmasini basaramiyorum. Ille de 3G'yi tercih ediyor. Ne zaman ki "hatsiz" secenege geliyorum o zaman bir zahmet wifi baglaniyor. Erisim noktasi onceligi diye bir sey buldum. Ama bir sonu alamadim.

3. GPS var diye sevindim ama ille de sebeke baglantisi istiyor. GPS uydularina ben mi baglanmayi beceremedim? Daha once GPS kullanmadigim icin cok sacma gelebilir bu soru size ama; mesela Ankara'nin tum haritasini cevrimdisi olarak saklayabiliyor muyum? Mesela hic baglanti yapmadan haritaya goz atabiliyor muyum?

Ilginiz icin simdiden tesekkur ederim.
Zeynep e52
Üye

Kullandığı cihaz: Nokia e52
Firmware: bilmiyorum
Hack: Hayır

Re: Yeni E 52 icin yardim

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 09 Tem 2010, 10:15

1-) bazı temel uygulamaları yüklerken sormaz. nokia maps vs gibi. onun haricinde cihaz kartınızı görüyor mu emin olun. görmüyorsa da öyle 1 seçenek sunmaz çünkü.

2-) ayarlar-bağlantı bölümüne gelin orada varsayılan bağlantı gibi 1 zımbırtı olması lazım. ya da mail istemcinizin ayarlarında da olabilir.

3-) dahili GPS var illa şebekeye bağlanmak zorunda değilsiniz. şebeke tabanlıyı kapatın ve konumlama sunucusuna da bağlantı tanımlamayın.

haritaları ovi suite yardımıyla atın.
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi

Ad: Abdülhadi
Soyad: Çelenlioğlu
Kullandığı cihaz: Nokia N82
Firmware: v35.0.002
Hack: Evet

Mesajgönderen Zeynep e52 » 09 Tem 2010, 11:13

bu kadar hizli bir yanit beklemiyordum cok tesekkur ederim.
1. icinde kart oldugu surece otomatik karta yukledigini tespit ettim.
2. mail istemcisinin baglanti ayarlarindan dediginiz secenege ulastim.
3. bununla biraz daha oyalanacagim.

ayrica telfonu almamin ana sebebi joikupot isimli programdi. onu kullanabilmek icin simdi sertifikaya kayit oldum. bunu da sizin sayfaniz sayesinde yaptim. ondan sonra da anlattiginiz islemleri takip ederek imzasiz programlari calistirmayi umut ediyorum.

kisaca: sag olun, cok yardimci oldunuz.
Zeynep e52
Üye

Kullandığı cihaz: Nokia e52
Firmware: bilmiyorum
Hack: Hayır

Mesajgönderen Reis-i Eagles » 09 Tem 2010, 23:01

reca ederim :ok:
Kullanıcı avatarı
Reis-i Eagles
RE Destek Sitesi Yöneticisi